این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

طلاق توافقی در خمین

 طلاق توافقی همانگونه که از نام آن پیداست، بر اساس توافق طرفین صورت می‌گیرد. زوجین قبل از حضور در دادگاه بایستی در مورد کلیه حقوق و وظایف خود بعد از طلاق تصمیم‌گیری نمایند که عبارتند از مهریه، نفقه، اجرت المثل زوجه، جهیزیه زوجه، هدایای قبل از ازدواج، مسائل مالی، حقوق، حضانت و ملاقات فرزند مشترک و نفقه وی.

در صورتی که به هر دلیل نمی‌توانید مراحل مشاوره اجباری را طی کنید، وکلای مجرب موسسه دادستانان آبادگر شهر (08646231260)کلیه مراحل طلاق توافقی از مشاوره تا دریافت سند طلاق را به انجام می‌رسانند.

مرحله اول: اقدام به طلاق توافقی

در ابتدا زوجین باید دادخواست طلاق توافقی خود را به دفتر خدمات قضایی ارائه دهند، بر اساس محل سکونت مشترک زوجین دادگاه صالح برای رسیدگی به دادخواست مطروحه تعیین می‌شود.

سپس، پیامکی به منظور اطلاع از تاریخ و ساعت جلسه رسیدگی برای زوجین ارسال می‌شود. حال باید زوجین در تاریخ و ساعت مقرر در دادگاه حاضر شوند. در جلسه اول رسیدگی، قاضی دادگاه طرفین را به داوری و مراکز مشاوره ارجاع می‌دهد.

 لازم است در این جلسه هر دو آنها حضور داشته باشند و خواسته خود را مبنی بر صدور گواهی عدم امکان سازش یا طلاق توافقی مطرح کنند. این جلسه توسط قاضی دادگاه به داوری ارجاع داده خواهند شد.

مرحله دوم: اخذ گواهی داوری و مشاوره

تاکنون نحوه انجام طلاق توافقی در تهران بدینگونه بود که زوجین یا وکلای آنان در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی حاضر و پس از ارسال درخواست و تعیین شعبه، به دادگاه مراجعه و اقدامات لازم را از جمله داوری، آزمایش و… انجام می‌داند که نهایتا منجر به صدور گواهی عدم امکان سازش می‌گردید. و پیرو آن طرفین، با مراجعه به دفاتر طلاق اقدام به ثبت نمودن آن می‌نمودند.

پس از آنکه دادگاه نظر کارشناسی مشاور و داور را دریافت کرد، قاضی نظرات واصله را بررسی و در صورت لزوم گواهی عدم امکان سازش را صادر می‌کند.

نکته قابل توجه: زوجین باید در همان جلسه دادگاه با ساقط کردن حق تجدید نظرخواهی و فرجام‌خواهی خود، رأی دادگاه را قطعیت بدهند.

اما در حال حاضر با توجه به قانون جدید طلاق توافقی از مورخ ۹۷/۹/۱ طی بخشنامه ۵۵/۱۳۱۰۴/۹۰۰۰ مورخ ۹۷/۹/۵ خطاب به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، این دفاتر بدون ارائه گواهی مرکز غربالگری که اصطلاحا به آن گواهی عدم انصراف از طلاق گفته می‌شود، نمی‌توانند اقدام به ثبت دادخواست طلاق توافقی نمایند. بنابراین از این پس زوجین متقاضی طلاق توافقی از طریق ثبت نام در سایت: zaman.behzisti.net

اقدام به انجام مراحل مشاوره و اخذ گواهی مربوطه می‌نمایند. تفاوت طلاق توافقی در حال حاضر نسبت به گذشته در اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق از مراکز مشاوره می‌باشد که قبلا نیازی به این کار نبود. در حقیقت این گواهی در حال حاضر جزء مدارک لازم برای ثبت دادخواست طلاق توافقی می‌باشد.

اخذ گواهی مشاوره
طلاق توافقی

وکالت در طلاق و نحوه صحیح تنظیم آن

طلاق وکالتی نوعی از طلاق توافقی است و در وکالت مذکور زوجه یا زوج با قرار دادن شروطی در وکالتنامه به طرف دیگر اجازه می‌دهند که با مراجعه به وکلای دادگستری و عقد قرارداد با آنها به دفاتر خدمات قضایی مراجعه نمایند و الباقی کارهای مربوط به طلاق را انجام دهند.قابل ذکر است حضور زوجه به واسطه انجام آزمایش بارداری الزامی است.

برای تنظیم وکالتنامه طلاق اول از هر چیز باید به نکاتی در رابطه قانون طلاق توجه داشته باشیم. طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی و شرع اختیار و حق طلاق بدست زوج است. اما مرد می‌تواند اجرای حق خویش را به همسرش یا هر شخص دیگری وکالت بدهد. وکالت در طلاق یا حق طلاق به دو شکل می‌تواند به زوجه داده شود.

  • روش اول: این که به صورت شرط ضمن عقد و نکاح در سند ازدواج مکتوب گردد.
  • روش دوم: که موضوع اصلی بحث ماست اینگونه است که زوج به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه می‌نماید و تقاضای تنظیم وکالت در طلاق را می‌دهد و بدینوسیله اصطلاحا حق طلاق را به زوجه یا کس دیگری می‌دهد. در صورتی که زوج ساکن خارج از کشور باشد ‌باید برای تنظیم این وکالتنامه به سفارت یا کنسولگری ایران مراجعه نماید. هرچند که زوج می‌تواند این وکالتنامه را به فرد دیگری غیر از زوجه بدهد اما معمولا شایع است که این حق را به همسرش واگذار می کند.

آنچه که در تنظیم وکالتنامه بسیار اهمیت دارد حدود اختیارات است. چرا که در صورتی که وکالتنامه به شکل کامل تنظیم نشود ممکن است در مراحل تنظیم دادخواست طلاق توافقی و یا اجرای صیغه طلاق با مشکلاتی مواجه شود. لذا مهم‌ترین کاری که پس از تصمیم برای دادن وکالت به زوجه جهت اجرای حق طلاق باید انجام داد، تنظیم یک وکالتنامه کامل با حدود اختیارات کامل می‌باشد.

در این میان به مهم‌ترین مواردی که باید در تنظیم وکالتنامه موصوف لحاظ گردد. اشاره می‌شود.

یکی ار مهم‌ترین مواردی که باید قید گردد وکالت در بذل مهریه، نفقه، اجرت المثل و سایر حقوق مالی است. البته می‌توان بنا به خواست زوجه بذل مهریه نسبت به کل مهریه باشد یا بذل هر میزان از مهریه. این قیدی است که می‌باید خود زوجه با توجه به شرایط و توافقات فی مابین تغییر دهد. مثلا اگر قرار بدین است که زوجه کل مهریه خود را در قبال طلاق خلع به زوج بذل نماید باید قید وکالت در بذل کل مهریه ذکر شود، اما اگر قرار است که بخشی از مهریه توسط زوج پرداخت گردد و فقط بخشی از آن بذل گردد می‌باید قید، بذل هر میزان از مهریه ذکر گردد.

از دیگر موارد مهم که می‌باید در وکالت حق طلاق ذکر گردد. وکالت در اسقاط حق تجدید نظر خواهی در فرجام خواهی است.

در صورتی که این مورد در وکالتنامه قید نگردد، پس از این که گواهی عدم امکان سازش از دادگاه صادر گردید می‌باید ۴۴ روز پس از ابلاغ نسبت به ثبت و اجرای صیغه طلاق اقدام نمود. در صورتی که قید اسقاط حق تجدیدنظر خواهی و فرجام خواهی وجود داشته باشد، صرفا پس از صدور رای دادگاه با اعمال حق فوق‌الذکر حکم صادره قطعی شده و همان روز طلاق ثبت و صیغه طلاق جاری می‌شود.

موارد دیگر نیز هم چون حق توکیل به غیر، بلاعزل بودن وکالت با رضایت شخص زوج، وکالت در مراجعه به دفاتر ثبت طلاق و اجرای صیغه طلاق و …. موضوعاتی هستند که معمولا دفاتر اسناد رسمی در وکالتنامه قید می‌کنند. اما به جهت صحت و سهولت تنظیم وکالتنامه، وکالت در طلاق نمونه کامل وکالتنامه مذکور در ذیل آورده شده است.

نکته: آنچه قابل توجه است این موضوع می‌باشد که با داشتن وکالت در طلاق هیچ‌کس به تنهایی نمی‌تواند جهت تنظیم دادخواست طلاق و انجام باقی مراحل اقدام نماید. بلکه صرفا می‌باید به انتخاب وکیل دادگستری برای زوج، بر طبق حدود اختیارات وکالتنامه به وکیل دادگستری منتخب وکالت داده و وکیل دادگستری در این صورت وکیل مع الواسطه شوهر می‌شود.

برای مشاهده نمونه متن کامل وکالتنامه حق طلاق کلیک کنید.

توافقات زوجین در مورد نفقه، در طلاق توافقی

نفقه در لغت به معنی هزینه و خرج هر روزه آمده است که عبارت است از نیازهای افراد که برای حیات ضرورت دارد. در قانون ایران نفقه بر دو دسته از افراد واجب است: نفقه زوجه نفقه اقارب و خویشان که به شرح آن می‌پردازیم.

زوجه

طبق ماده ۱۱۰۲ قانون مدنی همین که نکاح به طور صحت واقع روابط زوجیت بین طرفین موجود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار می‌شود و دو شرط زیر برای وجود نفقه ضروری است. دائمی بودن عقد، تمکین زوجه.
تفاوت نفقه زوجه با اقارب دیگر در آن است که زوجه می‌تواند نفقه گذشته خود را نیز مطالبه کند در حالی که سایر اقارب فقط می‌توانند نفقه آینده خود را مطالبه نمایند.

  1. دائمی بودن عقد
  2. تمکین زوجه

شرط تعلق نگرفتن نفقه به زوجه در صورتی است که عدم تمکین وی در دادگاه خانواده اثبات شده باشد و این حکم قطعی گردیده باشد و اگر حکم به صورت مشروط صادر شده است و زوج ملزم به تهیه مسکن و لوازم زندگی باشد تا زمانی که مامور اجرای دادگاه منزل و شرایط آن را بررسی ننموده است حکم عدم تمکین قطعی نیست و زوجه مستحق نفقه است

اقارب

اقارب در اینجا عبارت است از:

 

  • فرزندان و نوه‌ها (اگر چه پایین‌تر روند)
  • پدر و مادر و پدر بزرگ و مادر بزرگ‌ها اگر چه بالا روند و نفقه این دو دسته خواه مرد باشد یا زن، کوچک یا بزرگ، مسلمان یا کافر بر مرد واجب است.
نفقه در طلاق توافقی

چگونگی مطالبه نفقه

نفقه را هم از طریق کیفری و هم از طریق حقوقی می‌توان مطالبه نمود.

از طریق حقوقی

در صورتی که مقدار مطالبه کمتر از ۲۰ میلیون تومان است (در تهران) مراجعه به شورای حل اختلاف و در صورتی که بیشتر از ۲۰ میلیون تومان است از طریق دادخواست مطالبه می‌شود.
در هر دو مورد ابتدا موضوع بررسی و در صورت وجود حق به کارشناس ارجاع می‌شود و کارشناس با توجه به شرایط زوج مرتبه اجتماعی او تحصیلات و نظایر آن نفقه وی را تعیین می‌نماید.

جزییات هزینه طلاق توافقی

  1. هزینه دادرسی در دفاتر خدمات قضایی
  2. هزینه داوری
  3. هزینه آزمایشگاه ولی در صورتی که زوجه باکره باشد به جای آزمایشگاه به پزشکی قانونی ارجاع می‌شود.
  4. هزینه وکلا (در صورت انتخاب وکیل)
  5. هزینه ثبت در دفاتر طلاق

شایان ذکر است گواهی عدم امکان سازش به مدت ۳ ماه اعتبار دارد یعنی اگر زوجین ظرف ۳ ماه آن را اجرا نکردند دیگر اعتباری ندارد.

از آن جایی که در طلاق توافقی زن و شوهر با توجه به شرایط و وضعیت خود به این نتیجه می‌رسند که دیگر نمی‌توانند با هم زندگی کنند بنابراین تمام شرایط مالی و غیر مالی مربوط به عقد نیز با توجه به توافق زوجین منظور می‌شود.

در صورت باقی ماندن مهریه و قید شدن در طلاق‌نامه، زوجه می‌تواند بعد از اجرای صیغه طلاق از طریق اجرای ثبت یا دادگاه مهریه خود را مطالبه نماید و نیازی به اینکه مطالبه قبل از طلاق توافقی باشد نیست.

توافق زوجین در مورد مهریه در طلاق توافقی

هر آنچه زوجین در مورد مهریه توافق نمایند همان می‌شود. رای دادگاه اجرای توافق در خصوص مهریه، زوجه در طلاق توافقی می‌تواند تمام یا قسمتی از مهریه مافی‌القباله خود را به زوج بذل نماید. (ببخشد) چرا که طلاق توافقی، طلاقی است که زوجه با بذل مالی که می‌تواند کمتر ، بیشتر و یا معادل مهریه باشد، رضایت زوج را در انجام طلاق جلب نماید. بنابراین طلاق توافقی از جمله طلاق‌های رجعی نیست بلکه از نوع طلاق خلع می‌باشد.

بنابراین مرد در مدت عده نمی‌تواند به زن رجوع نماید مگر در صورتی که زوجه در ایام عده از آنچه بذل کرده رجوع نماید. یعنی آنکه به دفترخانه‌ای که طلاق را ثبت کرده است مراجعه نموده و تقاضای رجوع به ماندن (برگشت از بخشش مهریه) را از ایشان می‌نماید. پس از رجوع زن طلاق به ماهیت رجعی بودن خود باز می‌گردد و در این صورت شوهر نیز می‌تواند به زوجیت رجوع و بدون نیاز به عقد نکاح مجددا به حالت زوجیت برگردانند.

البته شایان ذکر است این اتفاق در صورتی خواهد افتاد که زوجه یائسه و یا باکره نباشد، چرا که در صورتی که زن یائسه و یا دوشیزه باشد طلاق توافقی از نوع بائن و در مدت عده قابل رجوع نیست. در این حالت برای زوجیت، مجددا می‌باید عقد و نکاح خوانده شود.

طلاق توافقی
طلاق توافقی با وکلای مجرب

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی

  1. شناسنامه زوجین
  2. کارت ملی زوجین
  3. عقدنامه

لازم است که زوجین هر دو باهم با همراه داشتن مدارک فوق به دفتر خدمات قضایی در تهران و به واحدِ ثبت دادخواست در شهرستان‌ها، مراجعه کنند. موضوع درخواست زوجین در برگ دادخواست باید «صدور گواهی عدم امکان سازش طلاق توافقی باشد.

نکات مهم در مورد طلاق توافقی

نکته اول: تا قبل از صدور رای طلاق توافقی (گواهی عدم امکان سازش) هر کدام از زوجین حتی اگر توافق نامه ، وکالتنامه یا دادخواست را امضاء کرده باشند، در صورت پشیمانی رای طلاق توافقی صادر نمی‌شود.
اما پس از صدور رای طبق ماده  ۳۵ و ۳۶ قانون حمایت خانواده اگر زوج (مرد) پشیمان شود و به دفترخانه برای ثبت طلاق نیاید امکان ثبت طلاق وجود نخواهد داشت مگر این که زن از مرد در دادگاه وکالت گرفته باشد.

اما اگر زوجه (زن) بعد از صدور رای طلاق توافقی (گواهی عدم امکان سازش) پشیمان شود زوج می‌تواند بدون حضور او به یکی از دفاتر ثبت طلاق مراجعه کند و طلاق را ثبت نماید البته باید دانست که در صورتی که طلاق خلعی باشد زوجه می تواند در ایام عده (سه ظهر) از زمان ثبت طلاق به آنچه بذل کرده از مهریه یا غیر آن، مراجعه کند.

نکته دوم: در طلاق توافقی خلعی اگر زن باکره و یا یائسه نباشد، از فاصله ثبت طلاق تا پایان عده می‌تواند به آنچه بذل کرده رجوع کند. برای جلوگیری از این کار می‌بایستی از دادگاه خواست که در رای گنجانده شود که زن حق رجوع به ما بذل ( آنچه را که بذل کرده) را از خود ساقط کرده است.
اما اگر زن دوشیزه و باکره باشد زمان عده ندارد و بنابراین حق رجوع ندارد.

تماس با موسسه جهت تعیین وقت مشاوره رایگان

اگر نسبت به طلاق مصمم هستید و تصمیم خود را برای جدایی توافقی از همسرتان گرفته‌اید در ابتدا باید با ما تماس بگیرید تا یک وقت مشاوره برای شما تعیین شود. این مشاوره رایگان بوده و وجهی از شما از این بابت اخذ نخواهد شد. برای تعیین وقت مشاوره می‌توانید با شماره تلفن 08646231260 یا 09194804906 تماس بگیرید.

حضور زوجین در موسسه و امضای وکالتنامه

پس از برگزاری یک جلسه مشاوره رایگان، در مرحله بعد شما می‌بایست در موسسه دادستانان آبادگر شهر (08646231260) حضور یافته، وکالتنامه و همچنین فرم داوری (توافقات زوجین در مورد مهریه، نفقه، اجرت المثل، حضانت فرزندان، جهیزیه، حقوق مالی و …) را امضا نموده و مدارک خود شامل اصل کارت ملی، شناسنامه و عقدنامه را تحویل دهید. همچنین زوجین میتوانند بدون هیچ گونه مراجعه حضوری اقدام به گرفتن وکیل کنند. 

 

شروع به کار وکلای موسسه حقوقی دادستانان خمین

در این مرحله کار ما به عنوان وکیل شما شروع شده و وکلای موسسه با حضور در دفاتر خدمات قضایی، دادگاه، داوری و اخذ دادنامه مراحل ثبت طلاق توافقی را پیش می‌برند. در هیچ یک از مراحل ذکر شده نیاز به حضور شما نیست و وکلای موسسه به نیابت از شما انجام کارها را پیگیری می‌کنند.

ثبت واقعه طلاق و دریافت طلاق‌نامه از موسسه

وکلای موسسه طی ۱۰ روز طلاق را ثبت و طلاق‌نامه را به شما تحویل می‌دهند. برای دریافت طلاق‌نامه باید به دفتر موسسه مراجعه نموده و طلاق‌نامه خود را تحویل بگیرید. در صورت درخواست موکل، موسسه حقوقی دادستانان آبادگر شهر در خمین می‌تواند طلاق‌نامه را برای شما ارسال کند.

 

خواندن 1588 دفعه آخرین ویرایش در %ب ظ، %05 %886 %1400 ساعت %20:%آبان
محتوای بیشتر در این بخش: وکيل در خمین (09123448591-08646231260-09183666512) »

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.